Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fokus #1 / 2024

Ur innehållet:

S och M träter om invandringen

Sverige välkomnade 102 000 invandrare förra året – ett nytt Gävle i folkmängd räknat. Samtidigt bråkar S och M om vem som var först med att strama åt migrationen. Vem har rätt? Fokus har siffrorna.

Fetmarevolutionen

De nya läkemedel mot fetma och övervikt som nu lanseras innebär en revolution, både för individen och folkhälsan.

Dronningens ­abdikation skapar vågor

Danmarks drottning Margrethe lämnar över tronen till sin son Frederik på söndag. Abdikationen är unik och sänder stötar genom de båda andra nordiska kungahusen.

Mördarsekt med miljarder

Hamas är en fanatisk terrororganisation hängiven målet att förinta Israel och alla judar. Till skillnad från andra sekter är den dock oerhört välfinansierad.

Hatar att vara dålig

När Ryan Bancroft insåg hur taffligt han dirigerade började han träna. Nu är han Stockholms konserthus nya chefsdirigent.

Myten om ­migrationen

Det är en myt att det främst är krig och klimatförändringar som får fattiga människor att strömma till Europa. Efterfrågan på arbetskraft är den avgörande faktorn, enligt forskare.

Briljant om häxjakter

Historikern Malcolm Gaskill skildrar ett litet puritanskt samhälle i Amerika på 1600-talet så levande att vår recensent får glädjefnatt.


Här kan du se omslag för alla nummer av Fokus.