Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fokus #5 / 2024

Ur innehållet:

Maffian mäktigare än någonsin

Gudfadern framstår som Bullerbyn i jämförelse med dagens italienska brottssyndikat. Dess makt förändras inte av att en boss grips, medger Italiens premiärminister Georgia Meloni, vars uppgift att knäcka maffian tycks alltmer oöverstiglig.

Cyberhotet mot Sverige

120 myndigheter drabbades när ryskkopplade cyberkriminella attackerade it-leverantören Tietoevry. Men framtida angrepp kan bli långt mycket allvarligare.

Nytt läge för Nato

Östersjön blir ett innanhav för Nato när Sverige går med i alliansen. Det förändrar det militärstrategiska läget i norra Europa i grunden, enligt den polska generalen och försvarsexperten Stanislaw Koziej.

Begrepp med brokig historia

Idén om en särskild konvention för det grövsta av alla brott väcktes av den polsk-judiske juristen Raphaël Lemkin. Termen folkmord (genocide) prövades första gången i Nürnberg 1946.

Är du ständigtmissförstådd?

Det kan vara adhd. Lotta Borg Skoglund vill uppmärksamma dem som levt ett helt liv utan att fatta varför det varit kaos.

Han lär folksäga rätt ord

Malcom Kyeuyne tycker att Barakat Ghebrehawariat bjuder på insikter i sin bok om livet som mångfaldskonsult.

Huthi hotar världshandeln

Priset för att frakta en container genom Röda havet har stigit med nästan 150 procent sedan Jemens huthi-rebeller började attackera sjöfarten. Det är ett hot mot hela världshandeln.


Här kan du se omslag för alla nummer av Fokus.