Tidningsarkivet.se

Obs.
Inga tidningar finns till försäljning genom Tidningsarkivet; här finns bara digital information.

Vill du prenumerera på någon av tidningarna rekommenderar vi Tidningsbutiken eller Tidningskungen. Är du student eller lärare kan du hitta Studentrabatt på tidningar på Studentprenumerationer.se.
De senaste sökningarna
Tips till företag!
Presenter för företag, beställ prenumerationscheckar på Tidningspresent.se.

Fokus #3 / 2024

Ur innehållet:

Så påverkar ­klimatpolitiken Försvarsmakten

Västvärldens politiker driver på för ­elektrifiering och grön omställning. Men kan försvaret klara sig utan fossila bränslen?

Samhällskontraktets upplösning

Skolan, vården och rätts­väsendet håller inte vad de ­lovar. I stället vänder sig de som har råd till privata alternativ, medan resten får nöja sig med de offentliga tjänsterna. På sikt är risken att samhällskontraktet slits itu.

Stödet för Trumpbland svarta ökar

Donald Trump lockar betydligt fler svarta väljare nu än i valet 2020. Kan de ge honom segern?

Hundra år av ­stridbarhet

Efter sin död i januari 1924 har bolsjevikledaren Lenin beskrivits som allt från asiatiskt monster till bildad europeisk intellektuell. En aktuell bok hittar en människa som förändrade Europa.

Snabbfotadknallsuccé

Men är Klarnas affärsidé etiskt okej? Den frågan finns mellan raderna på Jonas Malmborgs bok om framgångsföretaget. Själv tar han inte ställning.

»Handels ska intebli som Harvard!«

Politiseringen av amerikanska universitet är ett hot mot den akademiska friheten. Vi får inte låta samma sak hända i Sverige, skriver Handelshögskolans rektor Lars Stranne­gård.

Lirkar uppfarfar

I biografin Lycklig den som kan glömma nystar Andreas Gedin upp sin farfars historia före andra världskriget i Tyskland – och frågar sig varför denne valde att tiga.


Här kan du se omslag för alla nummer av Fokus.